Her er årets maritime trainees

Her er årets maritime trainees

Onsdag 4. mai møttes de nye maritime trainee-talentene for oppstart på Norges Rederiforbunds Maritime Trainee-program kull 15.

De neste 18 månedene skal de nøye utvalgte kandidatene gjennom et akademisk program hvor de blir godt kjent med ulike aspekter i maritim næring, samtidig som de daglig jobber i et ledende maritimt selskap.

Glad for å kunne samles fysisk

-Etter to år med pandemi og begrensede muligheter for å samles fysisk er jeg glad for å kunne ønske de nye traineene velkommen til å gjennomføre samlinger og program i mer normale former igjen, sier Karin Gjerløw Høidahl, leder for kompetanse, rekruttering og utdanning i Norges Rederiforbund.

Samlingene i programmet skal etter planen foregå i Norge, Singapore, og London. 

– Jeg gleder meg mest til å komme mer inn i den maritime bransjen. Vi går inn i en spennende tid nå med mye som skjer, og jeg er spent på hvordan det vil påvirke oss, sier påtroppende maritim trainee Sigurd Rimereit, og legger til:

 – Og selvfølgelig gleder jeg meg til turene vi skal på sammen, og ikke minst det å bli kjent med nye folk.  

Et bredt og solid grunnlag for en maritim karriere 

Norges Rederiforbunds Maritime Trainee program er et management trainee-program for nyutdannede masterkandidater med utdanning innen økonomi, teknologi, IT eller juss.

– Traineene vil gjennom programmet få kunnskap, oversikt og innsikt i alle deler av det maritime verdisystemet – i alle havnæringene, forteller Erik Jakobsen i Menon, som er fagansvarlig for programmet.

– Videre får de kunnskap om deltakerbedriftene, og deres markeder, konkurranseforhold og spesifikke utfordringer. 

I tillegg får traineene ledelseskompetanse, blant annet gjennom opplæring i forhandlingsteknikk, kommunikasjonsteknikk og strategisk tenkning. 

I godt selskap

Maritime Trainee har vært et attraktivt program siden oppstarten i 2005. Årets traineer blir en del av et stort alumninettverk bestående av over 250 tidligere traineer.

Dette er de maritime traineene i kull 15:

Gustav Einar Piene, DNV

Sandra Aastveit, Odfjell Drilling

Elias Ravnestad, Odfjell Drilling

Hans Christian Lagerlind Høyland, Odfjell Technology

Andreas Krossøy, Torvald Klaveness

Sigurd Rimeret, BW LNG

Lars Giske, BW LNG

Kasper Aagernæs, BW LNG

Maiten Kase Corona, Höegh LNG

Julie H. Lindberg, Skuld

Publisert
Kategorisert som Aktuelt